Украина, г. Херсон,
ул. Рабочая 82 а
+38 (050) 396 28 88
+38 (067) 552 64 77
Опросный лист

У ВІННИЦІ ЧИСТЯТЬ ПІВДЕННИЙ БУГ. ПОЧАЛИ З МІСЦЯ ВОДОЗАБОРУ

У ВІННИЦІ ЧИСТЯТЬ ПІВДЕННИЙ БУГ. ПОЧАЛИ З МІСЦЯ ВОДОЗАБОРУ
20.06.2018

У Вінниці почали земснарядом розчищати Південний Буг у місці забору води Облводоканалом.  Фахівці кажуть – тут близько метра намулу. За годину вони відкачують 400 кубів пульпи – це вода разом із болотом.  П’ята частина цієї рідини – намул. Він осідає на березі. Решта – вода, яка вже очищеною повертається у річку.

Фреза працює на одному місці, допоки на берег витікає брудна пульпа, коли починає йти чиста вода – її переставляють. Загалом цим земснарядом планують почистити всю річку в межах міста. Щоправда, фахівці кажуть: це – процес тривалий. Наразі виготовляється проектно-кошторисна документація на проведення цих робіт.

“Це дуже потужний проект і дуже складний, тому що потрібно зробити дослідження дна, ми будемо залучати нашу службу водолазів до цього процесу, крім того треба пройти ОВС – оцінку впливу навколишнього середовища. Дуже багато питань стосовно використання даного мулу. Де його складувати – ці площадки визначати”, – розповідає директор департаменту комунального господарства та благоустрою ВМР Володимир Ніценко."

До розчистки Південного Бугу підійшли комплексно. Цей земснаряд працюватиме в межах міста. Ще один – закуплений облдержадміністрацією, наразі чистить притоки. Міський голова констатує – питання покращення якості питної води – робота копітка, навколо якої потрібно усім об’єднати зусилля.

 

 

 

 

Джерело: newsonline24.com.ua

Завод ВВВ Спецтехника, Украина
Для просмотра сайта, обновите версию вашего браузера!